Czekoladowe Ciasto Banoffee
Przepis Chocolate Banoffee Pie można zrobić w około 20 minut. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 537 kalorii, 5G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Mieszanka margaryny, śmietany do ubijania, mlecznej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z BBC Good Food ma 1 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe Ciasto Banoffee, Ciasto czekoladowo-Kokosowe banoffee, oraz Banoffee Pie.
Instrukcje
Do rozgniecionych herbatników dodać roztopioną margarynę i dobrze zmiksować. Naciśnij mieszaninę do podstawy i częściowo się boki 20cm luźne dno ciasto cyny.
Rozbij czekoladę na kawałki, zachowaj 2/3 sztuki do dekoracji. Roztopić czekoladę w micowave na wysokiej przez 1,5 min, mieszając do połowy.
Wymieszać w karmelu goździkowym.
Rozprowadzić nadzienie na podstawie ciasta i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę, aż będzie jędrne.
Banany pokroić w plasterki, złożyć na bitą śmietanę i łyżkę nadzienia. Udekoruj roztopioną czekoladą lub możesz odkurzyć proszkiem coco.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto działa bardzo dobrze z Lambrusco Dolce, późnych zbiorów Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Chateau Chantal późne zbiory Riesling z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling