Czekoladowe Ciasteczka Marmurowe
Czekoladowe ciasteczka marmurowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 48 i kosztuje 10 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz gruboziarnistą sól koszerną, ekstrakt z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Marmurowe babeczki z marmurowym lukrem serowym, Ciasteczka Marmurowe Cytrynowo-Imbirowe, oraz Ciemna Czekolada I Biała Czekolada Chip Marmur Ciasto.
Instrukcje
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, masło śmietankowe i cukier, aż dobrze wymieszane, 1 do 2 protokół.
Dodaj ekstrakt z wanilii, ekstrakt z cytryny i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, stopniowo dodawać mąkę, skrobanie w dół boki miski.Obróć ciasto na czystą powierzchnię roboczą; będzie luźne i kruche. Zagniataj ciasto, odpychając małe ilości piętą dłoni przez 1 do 2 minut. Podziel ciasto na pół.
Jedną z połówek posypać proszkiem kakaowym. Wyrabiać do momentu całkowitego włączenia kakao.Kształt każdej połowy na 8-calowe dyski o grubości około 1 cala. Owiń krążki ciasta oddzielnie w folię i przechowywać w lodówce co najmniej ½ godziny. Po dobrze schłodzonym cieście umieść każdą połowę zagniatanego ciasta między dwoma arkuszami plastiku. Używając wałka do ciasta, rozwałkuj ciasto na równe okrągłe o grubości około ¼ cala. Być może będziesz musiał schłodzić ciasto jeszcze ½ godziny w zależności od temperatury pokojowej i lepkości ciasta.Następnie ubij razem jajko i 1 łyżkę wody. Obrać folię z obu kawałków ciasta.
Ułóż jedno koło przed sobą i umyj je myjką jajeczną.
Ułożyć drugi krąg ciasta na wierzchu podszewka krawędzie razem, jak to możliwe. Wolę położyć warstwę czekolady na wierzchu. Ale jedno i drugie jest w porządku.Zaczynając od jednego końca, zwiń dysk razem w stylu "jelly-roll", tworząc kłodę.
Przetnij ten dziennik na pół w poprzek, a następnie zwiń jeden Wyloguj dalej, tworząc dziennik o średnicy około 1 ½ cala.
Przetnij ten dziennik na pół w poprzek i zwiń każdą połowę w surowych kryształach cukru, upewniając się, że cukier dobrze przylega. Powtarzaj z pozostałym ciastem, aż będziesz miał cztery kłody pokryte cukrem.
Umieść dzienniki na pergaminu wyłożonej tacy, i przechowywać w lodówce pokryte przez co najmniej ½ godziny. Mogą być również zamrożone w tym momencie do jednego miesiąca.Po przygotowaniu do pieczenia Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Pokrój każdą kłódkę w plastry grubości ¼ cala; umieść na blasze do pieczenia.
Piec do końca, 10 do 12 protokół.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i pozostaw ciasteczka do ostygnięcia 2 minuty.
Przenieś pliki cookie do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Przechowuj ciasteczka w szczelnym pojemniku do 2 dni.