Czekoladowe bezy z lodami, cukierkami miętowymi i sosem czekoladowo-miętowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj czekoladowe bezy z lodami, cukierki miętowe i sos czekoladowo-miętowy spróbować. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 9g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz śmietanę do ubijania, lody miętowe, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Bezy Bezowe Miętowe, Bezy Mocha Z Kremem Whiskey Jameson, Sosem Czekoladowym I, oraz gorzka czekolada miętowa bezy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 225°. Linia 2 ciężkie duże blachy do pieczenia z pergaminem. Korzystanie z małej miski lub może jako przewodnik, śledzenia trzy 4-calowe koła średnicy na pergaminie na każdej blachy do pieczenia; włączyć pergamin nad (koła pokaże przez).
Umyj pergamin roztopionym masłem.
Ubij cukier puder i 2 łyżki cukru w małej misce, aby zmiksować. Używając miksera elektrycznego, ubij białka i sól w dużej misce, aż się spieni i zacznie trzymać miękkie szczyty. Powoli ubić w 1/2 szklanki cukru; dalej ubijać, aż białka będą sztywne i błyszczące. Złożyć w mieszaninie cukru pudru, następnie czekolady. Łyżka bezy przez hojne 1/2 szklanki do środka każdego koła. Korzystając z tyłu łyżki, rozłóż bezę do krawędzi koła i wcięcia środka, tworząc płytką miskę.
Piec bezy, aż chrupiące, o 1 godzinę 30 minut.
Umieść blachy do pieczenia na stojakach; całkowicie ostudzić. (Bezy można przygotować 4 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Śmietanę, wodę i cukier zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Zmniejszyć ogień do niskiej; dodać czekoladę.
Trzepaczka do rozpuszczenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać ekstrakt. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przepłukać sosem na małym ogniu.)
Umieść 1 bezę na środku każdego talerza. Top z gałkami lodów.
Skropić sosem czekoladowym.
Posypać posiekanymi cukierkami.