Czekoladowe Babeczki Szyfonowe
Czekoladowe babeczki Szyfonowe to bezmleczne przepis z 17 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Świetnie sprawdza się jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Czekoladowe Babeczki Szyfonowe, Pomarańczowe Babeczki Szyfonowe, oraz Koszerne na wielkanocne czekoladowe babeczki: bez mąki czekoladowe babeczki z polewą czekoladowo-serową.
Instrukcje
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do dużej miski.
W innej misce, ubić żółtka, olej, i 1/3 szklanki wody do wymieszania.
Dodaj mieszaninę żółtka do mieszaniny mąki i mieszaj, aż dobrze się wymieszasz.
W innej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić białka do spienienia. Stopniowo dodawać pozostałe 2 łyżki cukru, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
Dodać mieszaninę białka jajka do ciasta i złożyć gumową szpatułką, aż równomiernie wymieszać.
Napełnij wyłożone papierem lub masłem kubki muffin (pojemność 1/3 filiżanki) około trzech czwartych pełne z ciasta (około 1/4 filiżanki w każdym).
Piec w piekarniku 325, aż blaty sprężyste z powrotem, gdy lekko dotknięte w środku, 20 do 25 minut. Ostudzić na stojakach 5 minut; wyjąć z patelni. Całkowicie fajne.
Patric Gabre-Kidan, cukiernik w restauracji Tom Douglas w Seattle, dzieli się informacjami poufnymi. (Dodaliśmy nasze ulubione strategie.)
Upewnij się, że lukier jest miękki i kremowy. Jest to szczególnie ważne, jeśli go rurociągu. Zimny, sztywny lukier będzie wyglądał matowo i grudkowato, nie jedwabiście i gładko.
Używaj Wielu kolorów. Sprawi, że każde ciasto będzie wyjątkowe i zamieni los w natychmiastowe dekoracje na imprezę.
Nie myśl, że posypka jest tandetna. Mogą podnieść wygląd.
Połącz proste dekoracje z bardziej eleganckimi. Kolorowe posypki nie są lowbrow obok przesianego kakao.
Baw się z lekkimi dodatkami. Niektóre z naszych ulubionych to czekoladowe jimmies, żelki, miniaturowe M & Ms, miniaturowe chipsy czekoladowe, orzeszki ziemne i posiekane toffi, kulki słodowanego mleka lub gorzka czekolada.
Spróbuj artystycznych akcentów. Cienkie strzępki skórki cytrynowej lub pomarańczowej, kandyzowanej skórki cytrynowej lub pomarańczowej, prażonego kokosa, kandyzowanego imbiru i cukrowych płatków róży są pięknymi kwiatkami. Jeśli używasz płatków róży, lekko posmaruj świeże, nieskazitelne pasteryzowanymi białkami jaj, a następnie cukrem; pozostaw je do wyschnięcia przed użyciem.
Użyj masła orzechowego jako lukier. Wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji, następnie posmarować ciastem lub polać polewą czekoladową.
Dodaj elementy "architektoniczne". Małe bezy, miniaturowe Oreos lub kawałki czekoladowych ciasteczek waflowych.