Czekoladowa Panna Cotta z czereśniami szkliwionymi portykiem i balsamicznym

Przepis czekoladowa Panna Cotta z portykami i balsamicznymi szkliwionymi wiśniami jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 730 kalorii. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość tani deser. Mieszanka śmietany do ubijania, oleju canolan, Ruby port i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowa Panna Cotta z sosem z granatu w Porto, Panna Cotta z balsamicznymi truskawkami, oraz Panna Cotta z balsamicznymi truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyszczotkuj sześć 3/4 szklanek kremu z olejem rzepakowym.
Wlać mleko do średniej miski.
Posypać żelatynę; odstawić, aż żelatyna zmięknie, o 5 protokół.
Śmietanę i cukier wymieszać w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia.
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia.
Rozgrzaną mieszankę czekolady ubić w mieszankę żelatyny; wymieszać do rozpuszczenia. Wymieszać wanilią. Pracując w 2 partiach, przenieś mieszaninę do blendera i użyj tylko 3 włączników / wyłączników, aby całkowicie wymieszać mieszaninę (nie mieszaj). Podzielić mieszaninę między kubki kremu. Przykryć i schłodzić 24 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Wymieszaj wiśnie, Port, cukier, i ocet w dużej dużej patelni na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż wiśnie są miękkie i drewniane łyżka pozostawia ścieżkę w sosie po narysowaniu na dnie patelni, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia. Schłodzić do temperatury pokojowej. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Ustaw kubki kremu w dużym naczyniu do pieczenia.
Wlać tyle gorącej wody do naczynia, aby dojść do połowy boków filiżanek.
Odstawić 11/2 minuty. Wyjmij kubki z wody; wytrzyj DNA do sucha. Odwróć każdy na talerz, delikatnie potrząsając, aby usunąć panna cotta. Łyżka wiśni i sos na panna cottas i podawać.