Czekoladowa markiza to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 5G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, pieczone stalówki kakao, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czekoladowa markiza, Ultimate Chocolate Marquise, oraz Markiza z białej czekolady i truskawek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść czekoladę i masło w średniej misce ze stali nierdzewnej w szerokiej patelni z ledwo gotującej się wody. Często mieszaj, aż czekolada prawie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyjmij miskę z ognia i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia i wygładzenia. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Metoda podgrzewana (bezpieczna dla jaj): w innej średniej misce ze stali nierdzewnej ubijamy jajka z cukrem i solą, aż się dobrze wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Trzepaczka do wody. Ustaw miskę na patelni z ledwo gotującej się wody i wymieszaj żaroodporną silikonową szpatułką, zamiatając dno i boki miski w sposób ciągły,aby zapobiec jajeczkowaniu. Kontynuuj, aż jaja zarejestrują 71° na termometrze natychmiastowego odczytu. (Będziesz musiał wyjąć miskę z patelni, aby uzyskać temperaturę, chyba że jesteś na tyle zwinny, aby jednocześnie mieszać i trzymać i czytać termometr!) Dla bezpieczeństwa przepłucz trzpień termometru w gorącej wodzie na patelni między odczytami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do Pieczenia
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wyjmij miskę z patelni i ubić jajka mikserem elektrycznym z dużą prędkością przez 3 do 4 minut, lub aż będą miały konsystencję jak miękko bita śmietana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
W przypadku metody ze świeżymi jajkami: ubijać jajka, cukier i sól—bez użycia wody lub podgrzewania-z dużą prędkością przez 4 do 5 minut, aż jajka uzyskają konsystencję przypominającą delikatnie bitą śmietanę. Złożyć jedną czwartą jajka do czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Złóż połowę pozostałych jaj do prawie wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
8
Dodaj resztę jaj i złóż tylko do równomiernego włączenia. Natychmiast, ZANIM mus zacznie sztywnieć i ustawiać, podziel go między ramekiny lub użyj go do wypełnienia ciasta lub innego deseru. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę lub do momentu ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Podawać z bitą śmietaną lub śmietaną z ziaren kakaowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Papier Ryżowy
Miniaturowe Wafle Waniliowe
10
Nuty czekoladowe: aby użyć czekolady o wyższej zawartości procentowej, dostosuj przepis jako follows.To użyj 64% do 66% czekolady: użyj 6 1/2 uncji (185 gramów) czekolady. Zwiększyć cukier do 1/4 szklanki plus 1 łyżka (60 gramów), a masło do 9 łyżek (130 gramów).aby użyć 70% do 72% czekolady: użyj 7 uncji (200 gramów) czekolady. Zwiększyć cukier do 1/3 szklanki plus 1 łyżka stołowa (80 gramów) i masło do 9 łyżek stołowych (130 gramów).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Aby krem z ziaren kakao: w małym rondlu zagotować śmietanę i stalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 20 minut.
13
Odcedź krem do miski, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć cały płyn. Wyrzuć stalówki. Schłodzić krem przez co najmniej 6 godzin; musi być dokładnie zimny, aby prawidłowo ubijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Gotowy do użycia ubij śmietanę, dodając cukier do smaku, gdy śmietana zgęstnieje.