Czekoladowa Markiza

Czekoladowa Markiza
Czekoladowa markiza to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 5G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, pieczone stalówki kakao, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czekoladowa markiza, Ultimate Chocolate Marquise, oraz Markiza z białej czekolady i truskawek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść czekoladę i masło w średniej misce ze stali nierdzewnej w szerokiej patelni z ledwo gotującej się wody. Często mieszaj, aż czekolada prawie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyjmij miskę z ognia i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia i wygładzenia. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Metoda podgrzewana (bezpieczna dla jaj): w innej średniej misce ze stali nierdzewnej ubijamy jajka z cukrem i solą, aż się dobrze wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Trzepaczka do wody. Ustaw miskę na patelni z ledwo gotującej się wody i wymieszaj żaroodporną silikonową szpatułką, zamiatając dno i boki miski w sposób ciągły,aby zapobiec jajeczkowaniu. Kontynuuj, aż jaja zarejestrują 71° na termometrze natychmiastowego odczytu. (Będziesz musiał wyjąć miskę z patelni, aby uzyskać temperaturę, chyba że jesteś na tyle zwinny, aby jednocześnie mieszać i trzymać i czytać termometr!) Dla bezpieczeństwa przepłucz trzpień termometru w gorącej wodzie na patelni między odczytami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wyjmij miskę z patelni i ubić jajka mikserem elektrycznym z dużą prędkością przez 3 do 4 minut, lub aż będą miały konsystencję jak miękko bita śmietana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
W przypadku metody ze świeżymi jajkami: ubijać jajka, cukier i sól—bez użycia wody lub podgrzewania-z dużą prędkością przez 4 do 5 minut, aż jajka uzyskają konsystencję przypominającą delikatnie bitą śmietanę. Złożyć jedną czwartą jajka do czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Złóż połowę pozostałych jaj do prawie wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
8
Dodaj resztę jaj i złóż tylko do równomiernego włączenia. Natychmiast, ZANIM mus zacznie sztywnieć i ustawiać, podziel go między ramekiny lub użyj go do wypełnienia ciasta lub innego deseru. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę lub do momentu ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Podawać z bitą śmietaną lub śmietaną z ziaren kakaowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
10
Nuty czekoladowe: aby użyć czekolady o wyższej zawartości procentowej, dostosuj przepis jako follows.To użyj 64% do 66% czekolady: użyj 6 1/2 uncji (185 gramów) czekolady. Zwiększyć cukier do 1/4 szklanki plus 1 łyżka (60 gramów), a masło do 9 łyżek (130 gramów).aby użyć 70% do 72% czekolady: użyj 7 uncji (200 gramów) czekolady. Zwiększyć cukier do 1/3 szklanki plus 1 łyżka stołowa (80 gramów) i masło do 9 łyżek stołowych (130 gramów).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
11
Aby krem z ziaren kakao: w małym rondlu zagotować śmietanę i stalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 20 minut.
13
Odcedź krem do miski, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć cały płyn. Wyrzuć stalówki. Schłodzić krem przez co najmniej 6 godzin; musi być dokładnie zimny, aby prawidłowo ubijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Gotowy do użycia ubij śmietanę, dodając cukier do smaku, gdy śmietana zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn