Czekoladowa Dekadencja
Czekoladowa dekadencja może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 10 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę, maliny, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Czekoladowa Dekadencja, Czekoladowa Dekadencja, oraz Czekoladowa Dekadencja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9-na 2-calowy Okrągły patelni ciasto i dolnej linii z rundy papieru woskowego. Papier maślany i kurz z mąką, wybijając nadmiar.
Roztopić czekoladę i masło w metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującej się wody, ubijając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ubij razem jajka i cukier za pomocą miksera elektrycznego, aż bladożółty, gruby, a wstążka tworzy się po uniesieniu ubijaczy, około 4 minut z mikserem stojącym lub 8 minut z ręcznym. Złożyć jedną czwartą mieszaniny jaj w mieszaninie czekolady, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie złożyć w pozostałej mieszaniny jaj.
Wlać ciasto do patelni ciasta i rap Pan Ostro Na blacie, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza. Umieść ciasto w łaźni z gorącą wodą i umieść na środku piekarnika.
Piec 45 minut (Góra zostanie ustawiona, ale tester nie wyjdzie czysty).
Wyjąć ciasto z łaźni wodnej i całkowicie schłodzić na patelni na stojaku. Obłożyć cienkim nożem brzeg ciasta i schłodzić, przykryć, co najmniej 4 godziny i do 1
Maliny przecier z cukrem w robocie kuchennym lub blenderze, następnie przecedzić przez drobne sito do miski. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Wyłożyć ciasto bezpośrednio na palniku na bardzo małym ogniu. Przesuń patelnię na palniku do ciepłego DNA, około 30 sekund, a następnie potrząśnij patelnią, aby poluzować ciasto. Odwróć ciasto na stojaku.
Usuń papier woskowy i odwróć ciasto na talerz do serwowania.
Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej.
Podawać z sosem i bitą śmietaną.
* Nie rozpaczaj, jeśli ciasto uparcie odmawia wyjścia z patelni. Może być konieczne, aby pomóc go wzdłuż podważając go delikatnie z końcówką noża do parowania. * To ciasto jest lepsze, jeśli wykonane dzień wcześniej. Zarówno ciasto, jak i sos przechowywać 2 dni, przykryte i schłodzone.