Czekoladowa Dekadencja

Czekoladowa Dekadencja
Czekoladowa dekadencja może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 10 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę, maliny, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Czekoladowa Dekadencja, Czekoladowa Dekadencja, oraz Czekoladowa Dekadencja dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9-na 2-calowy Okrągły patelni ciasto i dolnej linii z rundy papieru woskowego. Papier maślany i kurz z mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
1
Roztopić czekoladę i masło w metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującej się wody, ubijając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Lekko schłodzić.
3
Ubij razem jajka i cukier za pomocą miksera elektrycznego, aż bladożółty, gruby, a wstążka tworzy się po uniesieniu ubijaczy, około 4 minut z mikserem stojącym lub 8 minut z ręcznym. Złożyć jedną czwartą mieszaniny jaj w mieszaninie czekolady, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie złożyć w pozostałej mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać ciasto do patelni ciasta i rap Pan Ostro Na blacie, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza. Umieść ciasto w łaźni z gorącą wodą i umieść na środku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
5
Piec 45 minut (Góra zostanie ustawiona, ale tester nie wyjdzie czysty).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć ciasto z łaźni wodnej i całkowicie schłodzić na patelni na stojaku. Obłożyć cienkim nożem brzeg ciasta i schłodzić, przykryć, co najmniej 4 godziny i do 1
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
1
Maliny przecier z cukrem w robocie kuchennym lub blenderze, następnie przecedzić przez drobne sito do miski. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Wyłożyć ciasto bezpośrednio na palniku na bardzo małym ogniu. Przesuń patelnię na palniku do ciepłego DNA, około 30 sekund, a następnie potrząśnij patelnią, aby poluzować ciasto. Odwróć ciasto na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
2
Usuń papier woskowy i odwróć ciasto na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej.
4
Podawać z sosem i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
SOSSOS
1
* Nie rozpaczaj, jeśli ciasto uparcie odmawia wyjścia z patelni. Może być konieczne, aby pomóc go wzdłuż podważając go delikatnie z końcówką noża do parowania. * To ciasto jest lepsze, jeśli wykonane dzień wcześniej. Zarówno ciasto, jak i sos przechowywać 2 dni, przykryte i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn