Czekolada-Masło Orzechowe Biscotti
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj ciastek czekoladowo-orzechowych. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 28 i kosztuje 15 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz orzeszki ziemne, kakao, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Masło orzechowe i czekolada Biscotti, Czekolada Masło Orzechowe Biscotti, oraz Masło Orzechowe Pekan Biscotti.
Instrukcje
Beat 1/3 szklanki masła orzechowego i cukru na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż kremowy.
Dodać jajka, ubijając do wymieszania.
Wymieszać mąkę, kakao, soda oczyszczona i sól; dodać do mieszaniny masła orzechowego, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść w orzeszkach ziemnych i 1/2 szklanki czekoladowych mini-kęsów.
Kształt ciasta do 13" x 3 " dziennika na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325 przez 40 minut lub do jędrności.
Wyjąć do stojaka z drutu w celu ostygnięcia (około 20 minut).
Pokroić kłodę ukośnie na 1/2 " - grube plastry z ząbkowanym nożem, za pomocą delikatnego ruchu piłowania; umieścić plastry na nieuregulowanych blach do pieczenia.
Piec w temperaturze 325 przez 7 minut; odwrócić ciasteczka, i piec 7 Więcej minut.
Wyjąć do stojaków z drutu w celu ostygnięcia.
Połączyć pozostałe 1 szklanka czekolady mini-morsels, 1 1/2 łyżki masła orzechowego, i skrócenie w małym rondlu. Gotować na małym ogniu, aż czekolada i masło orzechowe stopić. Jeden koniec każdego biszkopta zanurzyć w mieszaninie czekoladowej.
Umieścić biszkopty na papierze woskowym, aż czekolada stwardnieje.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon