Czekolada Karmel Precel Gelato

Czekolada Karmel Precel Gelato
Lody czekoladowo-karmelowe to Południowy deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 462 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 15 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mleka, precli, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To jest przynoszone przez Oh My Veggies. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czekolada Karmel Precel Gelato, Warstwowe ciasteczka z karmelem z białej czekolady i kakaową stalówką Gelato, oraz Czekoladowa Karmelowa Tarta Precel.

Instrukcje

1
Połącz mleko i śmietanę w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina osiągnie 170 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć z ognia i ubić w proszku kakaowym. Następnie ubij posiekaną czekoladę, aż mieszanina będzie gładka i czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodaj żółtka do średniej żaroodpornej miski i ubijaj na gładką masę. Powoli dodawać cukier, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje. Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka i czekolady do mieszaniny żółtka jaja, stale ubijając. Zawartość miski wrzucić do rondla i gotować na małym ogniu, często mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina osiągnie temperaturę 185 stopni i pokryje tył łyżki kremem. (Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała!)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść sitko z siatki na drugiej żaroodpornej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać mieszaninę kremu przez sitko i schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając co 5 minut. Gdy mieszanina ostygnie, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Lody zamrażać zgodnie z instrukcjami producentów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GelatoGelato
7
Dodać 1/2 szklanki karmelu i 1/2 szklanki precli w ciągu ostatnich 5 minut procesu ubijania lub złożyć po zakończeniu ubijania. (Osobiście wolę składanie dodatków po ustaniu ubijania, zwłaszcza coś w rodzaju karmelu, który ma tendencję do znikania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Grubych Precli Połamanych Na KawałkiOpakowanie Grubych Precli Połamanych Na Kawałki
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
8
Przenieść lody do zamkniętego pojemnika i zamrozić co najmniej 2 godziny przed podaniem. Dodać pozostałe kawałki precla i sos karmelowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Opakowanie Grubych Precli Połamanych Na KawałkiOpakowanie Grubych Precli Połamanych Na Kawałki
GelatoGelato

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn