Czekolada Kardamon Śliwki Clafoutis
Need a deser wegetariański? Czekolada kardamon śliwki Clafoutis może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, cukier, nieprzetworzone kakao w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kardamon Gruszkowy Clafoutis, Czekolada I Wiśnia Clafoutis, oraz Czekolada Malina Clafoutis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj 10-calową płytkę ciasta lub żeliwną patelnię.
Linia dolnej części płyty ciasto lub patelni żeliwnej z miąższu śliwek stronie w dół, pozostawiając niewielką przestrzeń między nimi i odstawić.
Połącz jajka, mleko, wanilię, mąkę, kakao, cukier, kardamon i sól w misce robota kuchennego. Puls do momentu włączenia. Nie mieszaj cienkiego ciasta.
Wlać ciasto na śliwki i piec, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 45 minut do 1 godziny.
Pozostawić clafoutis na 10 minut w temperaturze pokojowej, a następnie odkurzyć cukrem cukierniczym.
Aby zakończyć ręcznie: ubić jajka w dużej misce i ubić do spienienia, następnie ubić w mleku, wanilii, cukrze i kardamonie.
Dodać mąkę i kakao w proszku i wymieszać, aż po prostu włączyć. Nie mieszaj cienkiego ciasta.
Wlać ciasto na śliwki i piec, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 45 minut do 1 godziny.
Pozostawić clafoutis na 10 minut w temperaturze pokojowej, a następnie odkurzyć cukrem cukierniczym.