Czarny bas z sycylijskim Pesto

Czarny bas z sycylijskim Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 784 kalorie, 38g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na $7.08 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz seler, czosnek, bass i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czarny Bas na parze z pesto w stylu sycylijskim, Pesto W Stylu Sycylijskim, oraz Makaron pesto po sycylijsku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375
Wlać oliwę do naczynia do pieczenia.
Za pomocą ostrego noża wykonaj 4 płytkie ukośne nacięcia po stronie skóry każdego fileta. (Dzięki temu ryby nie zwijają się i nie stają się twarde.) Doprawić filety solą, pieprzem, oregano oraz skórką z cytryny i pomarańczy i wstrząsnąć szalotki na wierzchu.
Połóż je w naczyniu do pieczenia skóry-side up.
Wlać wermut lub wino na rybę.
Rozłóż masło palcami i połóż małe kawałki na rybie.
Wyjmij rybę z naczynia do pieczenia na talerz, ale nie wyrzucaj soków na dnie patelni.
Do soków w naczyniu do pieczenia dodać połowę pesto i wymieszać na małym ogniu, aż wszystko się połączy.
Dodać posiekaną bazylię, natkę pietruszki i liść selera i wymieszać, aby połączyć wszystkie składniki. Jeśli pesto wydaje się zbyt gęsty dla smaku, dostosować konsystencję dodając trochę więcej gorącej wody z kranu.
Łyżka porcji pesto na dnie każdego talerza i umieścić filet rybny na górze.
Skropić więcej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na wierzchu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.