Czarno-białe lody
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 1275 kalorii, 15g białka, oraz 71 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, ciężką śmietanę, lekko bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czarne, białe i kawowe lody, Black Tie Sundaes, oraz Black Forest Sundaes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łyżka 1 łyżki stołowej każdego z sosów do każdego z 4 płytkich dań, umieszczając je obok siebie.
Umieść gałkę lodów czekoladowych na sosie prawoślazowym i gałkę wanilii na sosie czekoladowym. Każdą gałkę lodów czekoladowych polać sosem marshmallow, a każdą gałkę wanilii polać sosem czekoladowym.
Do każdej miarki dodajemy bitą śmietanę i od razu podajemy.
Roztopić czekoladę ze śmietaną, 6 łyżkami wody i solą w żaroodpornej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Zużyć natychmiast lub ostudzić do temperatury pokojowej, przenieść do szklanego słoika i przechowywać w lodówce, szczelnie przykryte, przez okres do 2 miesięcy. Dobrze wstrząsnąć przed podaniem schłodzone lub delikatnie podgrzać przed podaniem.
Gumową szpatułką zeskrobać krem z prawoślazu do miski.
Dodaj 3 łyżki ciepłej wody do słoika, przykręć pokrywkę i mocno wstrząśnij.
Dodaj płyn do miski i ubijaj, aż będzie gładka. W razie potrzeby sos przecedzić z 1 do 2 łyżek wody. Zużyć natychmiast lub przenieść do szklanego słoika i przechowywać w temperaturze pokojowej, szczelnie przykryte, do 3 miesięcy.
Podawać w temperaturze pokojowej.