Czarne steki z tuńczyka z salsą mango

Blackened Tuna Steaks with Mango Salsan to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 42 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 444 kalorie . Za 7,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga steków z tuńczyka, mango, cebuli i tymianku. Kilku osobom bardzo spodobało się to meksykańskie danie. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobre na Walentynki . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . 329 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 55 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 99% , to danie jest niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także : Steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową , Czarny kurczak Cajun oraz Elegancka gruszka gotowana w pikantnym nektarze z mango z lodami mango .
Instrukcje
Wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki i czosnek w misce. Natrzyj steki z tuńczyka tą mieszanką.
Umieść steki w szczelnym pojemniku i schłódź w lodówce przez 3 godziny.
W misce wymieszaj mango, paprykę, cebulę hiszpańską, zieloną cebulę, kolendrę i papryczkę jalapeno.
Dodaj sok z limonki i 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i wymieszaj. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę.
W misce wymieszaj paprykę, pieprz cayenne, cebulę w proszku, sól, pieprz, tymianek, bazylię, oregano i czosnek w proszku.
Wyjmij steki z tuńczyka z lodówki, delikatnie opłucz wodą i zanurz każdą stronę steku w mieszance przypraw, aby ją pokryć.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Delikatnie połóż steki z tuńczyka na gorącym oleju. Smaż tuńczyka z jednej strony przez 3 minuty; przełóż na talerz.
Wlej pozostałe 2 łyżki oliwy na patelnię i rozgrzej ją.
Połóż tuńczyka na patelni surową stroną do dołu i smaż przez kolejne 3 minuty; natychmiast zdejmij z ognia.
Nałóż około 1/2 szklanki salsy mango na każdy z 4 talerzy.
Połóż steki z tuńczyka na salsie i od razu podawaj.