Czarna fasola i ser Enchiladas
Czarna fasola i ser Enchiladas to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.79 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 647 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz olej roślinny, mielony kminek, ser Monterey jack i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chili-Cheese Black Bean Enchiladas, Enchiladas z czarnej fasoli i serem z sosem Ranchero, oraz Enchiladas z kurczakiem i czarną fasolą z lepkim serem Jack dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. lekko spryskać 11x7-cala (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i kminek; gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka. Wymieszać z fasolą.
Umieścić około 3 łyżki mieszanki fasoli w środku każdej ciepłej tortilli. Na wierzchu 1/4 szklanki sera Monterey Jack.
Zwinąć mocno; umieść, szew w dół, w naczyniu do pieczenia. Łyżka sosu enchilada na tortille. Spryskaj arkusz folii sprayem do gotowania; przykryj naczynie do pieczenia folią, spryskaną bokiem w dół.
Piec 30 do 35 minut lub do całkowitego ogrzania.
Podawać enchiladas z salsą.