Czarna fasola i ryż José

Czarna fasola i ryż José
Czarna fasola i ryż José może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 905 kalorii. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 16 minut. Mieszanka boczku, sok z limonki, sos pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać babkę, możesz podążać tym daniem głównym z Babeczki Babeczkowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czarna fasola i ryż José, Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu), oraz Czarna fasola i ryż na swój sposób.

Instrukcje

1
Umieść fasolę w dużym holenderskim piekarniku; dodaj wodę na głębokość 2 cali nad fasolą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Drenaż.
3
Boczek gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, często mieszając, 8 do 10 minut lub do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Usuń boczek i osuszyć na papierowych ręcznikach; rezerwy kapiele w piecu holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
5
Dodaj cebulę, 3 ząbki czosnku, i czerwona papryka do gorących kapieli; gotować, często mieszając, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodać bulion, kolejne 3 składniki i fasolę; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić, mieszając od czasu do czasu, 2 godziny lub aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1
Wlać olej roślinny na głębokość 1 cala w 10-calowej patelni żeliwnej; ciepło do 34
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Smażyć babkę 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
3
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Przygotuj Mojo: wymieszaj razem 2 ząbki czosnku i kolejne 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
5
Ciepła 1/2 szklanki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu 2 do 3 protokół; ubijać do mieszaniny soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
7
Przygotować Sofrito: Pulse 7 ząbków czosnku i dalej 3 składniki w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Podsmaż mieszankę czosnku w 1 łyżce. gorąca oliwa z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Dodaj paprykę i następne 3 składniki; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
9
Łyżka żądanej ilości gorącego gotowanego ryżu na indywidualne talerze do serwowania. Top każdy z 1 szklanka mieszanki czarnej fasoli i 1 łyżka. Sofrito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
10
Mżawka po 1 łyżce. Mojo.
11
Posypać boczkiem i kostkami babki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego

Składniki

62 łyżki roztopionego masłagrube plastry boczku pokrojone w kostkęgrube plastry boczku pokrojone w kostkę2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)8krewetki i żyłkiCZARNA FASOLACZARNA FASOLA2kilogramyDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak8krewetki i żyłkiRyż gotowany na gorącoRyż gotowany na gorąco454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepakiet Suszona czarna fasolapakiet Suszona czarna fasola2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra11 łyżka suszonego oreganoposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone7ząbki czosnkuząbki czosnku1zielona papryka, grubo posiekanazielona papryka, grubo posiekana1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina11 łyżka suszonego oreganoświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1babka, pokrojona w kostkę 1/2 calababka, pokrojona w kostkę 1/2 cala8krewetki i żyłkiSMAŻONA BABKA I MOJOSMAŻONA BABKA I MOJO1czerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana pieczona czerwona paprykaposiekana pieczona czerwona papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych2szalotka grubo posiekanaszalotka grubo posiekana11 łyżka suszonego oregano1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty11 łyżka suszonego oreganoDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)8krewetki i żyłkiOlej roślinnyOlej roślinny1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana8krewetki i żyłkiSOFRITOSOFRITO
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 16 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn