Czarna fasola i ryż José

Czarna fasola i ryż José
Czarna fasola i ryż José może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 905 kalorii. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 16 minut. Mieszanka boczku, sok z limonki, sos pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać babkę, możesz podążać tym daniem głównym z Babeczki Babeczkowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czarna fasola i ryż José, Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu), oraz Czarna fasola i ryż na swój sposób.

Instrukcje

1
Umieść fasolę w dużym holenderskim piekarniku; dodaj wodę na głębokość 2 cali nad fasolą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Drenaż.
3
Boczek gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, często mieszając, 8 do 10 minut lub do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4
Usuń boczek i osuszyć na papierowych ręcznikach; rezerwy kapiele w piecu holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
5
Dodaj cebulę, 3 ząbki czosnku, i czerwona papryka do gorących kapieli; gotować, często mieszając, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać bulion, kolejne 3 składniki i fasolę; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić, mieszając od czasu do czasu, 2 godziny lub aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1
Wlać olej roślinny na głębokość 1 cala w 10-calowej patelni żeliwnej; ciepło do 34
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Smażyć babkę 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
3
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Przygotuj Mojo: wymieszaj razem 2 ząbki czosnku i kolejne 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
5
Ciepła 1/2 szklanki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu 2 do 3 protokół; ubijać do mieszaniny soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
7
Przygotować Sofrito: Pulse 7 ząbków czosnku i dalej 3 składniki w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Podsmaż mieszankę czosnku w 1 łyżce. gorąca oliwa z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodaj paprykę i następne 3 składniki; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
9
Łyżka żądanej ilości gorącego gotowanego ryżu na indywidualne talerze do serwowania. Top każdy z 1 szklanka mieszanki czarnej fasoli i 1 łyżka. Sofrito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
10
Mżawka po 1 łyżce. Mojo.
11
Posypać boczkiem i kostkami babki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego

Składniki

62 łyżki roztopionego masłagrube plastry boczku pokrojone w kostkęgrube plastry boczku pokrojone w kostkę2słonina wieprzowasłonina wieprzowa8krewetki i żyłkiCZARNA FASOLACZARNA FASOLA2kilogramycukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm8krewetki i żyłkiRyż gotowany na gorącoRyż gotowany na gorąco4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pakiet Suszona czarna fasolapakiet Suszona czarna fasola2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone7ząbki czosnkuząbki czosnku1zielona papryka, grubo posiekanazielona papryka, grubo posiekana1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1babka, pokrojona w kostkę 1/2 calababka, pokrojona w kostkę 1/2 cala8krewetki i żyłkiSMAŻONA BABKA I MOJOSMAŻONA BABKA I MOJO1czerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana pieczona czerwona paprykaposiekana pieczona czerwona papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2szalotka grubo posiekanaszalotka grubo posiekana12 łyżeczki czosnku w proszku1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana8krewetki i żyłkiOlej roślinnyOlej roślinny1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana8krewetki i żyłkiSOFRITOSOFRITO
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 16 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn