Czarna fasola i pomidor Quinoa
Czarna fasola i pomidor Quinoa może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.07 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 348 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka masła, Skórka z limonki, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quinoa Z Czarnej Fasoli I Pomidorów, Sałatka z czarnej fasoli i pomidorów Quinoa, oraz Czarna fasola pomidor Quinoa Sałatka z Texas Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem skórkę z limonki i sok, masło, olej, cukier, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Umyć quinoa w 3 zmiany zimnej wody w misce, odsączając na sicie za każdym razem.
Gotować quinoa w średnim garnku wrzącej osolonej wody (1 łyżka soli na 2 ćwiartki wody), odkryte, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Spuścić na sito, a następnie ustawić sito w tym samym garnku z 1 cala gotującej się wody (woda nie powinna dotykać dna sito). Przykryć quinoa składanym ręcznikiem kuchennym, następnie przykryć sito pokrywką (nie martw się, jeśli pokrywa nie pasuje ciasno) i parować na średnim ogniu do miękkości, puszystego i suchego, około 10 minut.
Zdejmij garnek z ognia i zdejmij pokrywkę.
Odstawić, nadal pokryte ręcznikiem, 5 minut.
Dodać komosę ryżową do dressingu i wrzucić do momentu wchłonięcia dressingu, następnie wymieszać pozostałe składniki oraz sól i pieprz do smaku.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "