Czarna fasola i ciecierzyca Chili
Need a zupa bezglutenowa, bezmleczna i wegetariańska? Czarna fasola i ciecierzyca Chili może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 127 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jeśli masz kukurydzę, oliwę z oliwek, fasolę garbanzo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Easy Black Bean & Ciecierzyca Chili, Mieszanka przekąsek z ciecierzycy i Czarnej Fasoli, oraz Sałatka Z Ciecierzycy I Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz indyka, rozgrzej olej w dużym rondlu na średnim ogniu i gotuj i mieszaj mielonego indyka przez około 10 minut, rozbijając go łyżką podczas gotowania, aż mięso nie będzie już różowe.
Wyjąć mięso z indyka i odstawić, pozostawiając na patelni olej.
Do rondla włożyć cebulę, zieloną paprykę i marchew, gotować i mieszać przez około 10 minut, aż cebula będzie przezroczysta, a warzywa miękkie. Wymieszać w proszku chili, kminek, i czarny pieprz, i wlać pomidory pokrojone w kostkę, mrożona kukurydza, czarna fasola, fasola garbanzo, i bulion z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Umieść około 1 1/2 szklanki mieszanki chili w robocie kuchennym i puree przez około 1 minutę, aż będzie gładka.
Wlać puree z powrotem do reszty chili, aby zagęścić.
Dodać gotowane mięso z indyka i doprowadzić chili z powrotem na wolnym ogniu na średnim ogniu.