Cytrynowy tost francuski z gotowanymi śliwkami
Cytrynowy tost francuski z gotowanymi śliwkami może być tylko śniadanie, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka jaj, lody waniliowe, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 77 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Śliwki cynamonowe z tostami francuskimi, Śliwki waniliowe, oraz Chai-gotowane morele i śliwki.
Instrukcje
W płytkim naczyniu wymieszać jajka, mleko, skórkę z cytryny i 1 łyżkę cukru.
Dodaj chleb, następnie włącz płyn do dobrze namoczonego.
Na patelni umieścić 2 łyżki cukru i 25 g masła, następnie delikatnie podgrzać, aż cukier się rozpuści.
Dodać śliwki, następnie smażyć, aż zmiękną, a sok będzie złotobrązowy, około 5 min.
Dodaj sok z cytryny, a następnie delikatnie podgrzej, aby uzyskać lekki syrop.
Pozostałe masło rozgrzać na dużej patelni nieprzywierającej, następnie dodać kromki chleba i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Na każdym talerzu kładziemy po dwa plastry, posypujemy pozostałym cukrem, a następnie łyżką śliwki i ich soki.
Podawać tak, jak są lub z crme frache lub lodami waniliowymi.