Cytrynowy tost francuski z gotowanymi śliwkami

Cytrynowy tost francuski z gotowanymi śliwkami
Cytrynowy tost francuski z gotowanymi śliwkami może być tylko śniadanie, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka jaj, lody waniliowe, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 77 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Śliwki cynamonowe z tostami francuskimi, Śliwki waniliowe, oraz Chai-gotowane morele i śliwki.

Instrukcje

1
W płytkim naczyniu wymieszać jajka, mleko, skórkę z cytryny i 1 łyżkę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
2
Dodaj chleb, następnie włącz płyn do dobrze namoczonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
3
Na patelni umieścić 2 łyżki cukru i 25 g masła, następnie delikatnie podgrzać, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać śliwki, następnie smażyć, aż zmiękną, a sok będzie złotobrązowy, około 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
5
Dodaj sok z cytryny, a następnie delikatnie podgrzej, aby uzyskać lekki syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
6
Pozostałe masło rozgrzać na dużej patelni nieprzywierającej, następnie dodać kromki chleba i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Na każdym talerzu kładziemy po dwa plastry, posypujemy pozostałym cukrem, a następnie łyżką śliwki i ich soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Podawać tak, jak są lub z crme frache lub lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn