Cytrynowy Torte

Cytrynowy Torte
Przepis cytrynowy Torte można zrobić w około 1 godzinę i 10 minut. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 34 centów za porcję. Ten deser ma 191 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 2 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, jajka, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 11%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Lemon Ice Torte, Lemon Schaum Torte, oraz Malinowy Tort Cytrynowy.

Instrukcje

1
Umieść białka w dużej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj wanilię i krem z kamienia nazębnego; ubijaj na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj 1 szklankę cukru, około 2 łyżki stołowe na raz, ubijając wysoko, aż utworzą się sztywne i błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3
Rozłóż w dobrze natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Piec w temperaturze 300° przez 1 godzinę. Ostudzić na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Tymczasem w górnej części podwójnego kotła ubij żółtka na kolor cytrynowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Dodaj sok z cytryny, skórkę i pozostały cukier. Gotuj na gorącej, ale nie wrzącej wodzie, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje, a termometr wskazuje 160°. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Rozłóż połowę bitej śmietany na skorupce bezy; przykryj mieszanką cytryny. Na wierzch z pozostałą bitą śmietaną. Przykryj i wstaw do lodówki. Najlepiej zrobić jeden dzień przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Torte działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn