Ciasto polenta cytrynowa z zimowym kompot owocowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Mieszanka cukru, jajka, złote rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym, Ciasto cytrynowe z kompot owocowy, oraz 10-minutowy zimowy kompot owocowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować ciasto, płaszcz 8-calowy Okrągły patelni ciasto z natryskiem do gotowania; dno linii patelni z pergaminem. Papier powlekany sprayem do gotowania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
3
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
4
Mąkę i kolejne 4 składniki (przez sól) połączyć w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Zrób dobrze w środku mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Połączyć maślankę, olej, jajka i skórkę, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Jajko
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki, mieszając do wilgotności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Mąka Uniwersalna
7
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Piec w 350 przez 40 minut lub do drewnianego pick wstawiony w środku wychodzi czysty. Ostudzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
9
Aby przygotować kompot, połącz sok jabłkowy i rodzynki w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki (o 4 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Jabłkowy
Kompot
Rodzynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Dodaj świeżą żurawinę na patelnię; gotuj 3 minuty lub aż żurawina pop.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodać gruszkę do patelni; gotować 2 minuty lub do gruszki są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Zdjąć z ognia; wymieszać sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
13
Nuta wina: z takim skromnie słodkim deserem spróbuj klasycznej Madery, takiej jak 5-letni Verdelho Blandy ' s (21 USD), który przypomina suszone owoce z rodzynkami i morelami, dodając jednocześnie odrobinę karmelowej słodyczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Owoce
Wino
Morela
Karmel
Rodzynki
14
Podawać lekko schłodzone do kontrastu ciepłe ciasto. I nie martw się o wykończenie butelki; Madera trwa prawie w nieskończoność, nawet po otwarciu. - Jeffery Lindenmuth