Cytrynowy Sabayon ze świeżymi dzikimi jagodami

Cytrynowy Sabayon ze świeżymi dzikimi jagodami
Lemon Sabayon ze świeżymi dzikimi jagodami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jagody, marsala, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Burrata Z Ogrodem I Dzikimi Jagodami, Miodem, Balsamicznym I Świeżym G, Kanapki z gofrem cytrynowym z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami, oraz Maślanka Panna Cotta z jagodami i wanilią Sabayon.

Instrukcje

1
Połącz żółtka i cukier w misce i ubijaj, aż kolor lekko blednie. Ustaw garnek z wodą na średnim ogniu i umieść miskę mieszającą nad garnkiem z gorącą wodą, aby utworzyć podwójny kocioł. Kontynuuj ubijanie na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć (temperatura powinna osiągnąć 160 stopni F), a następnie dodaj sok z cytryny i skórkę. Nadal gotować przez 1 do 2 minut, aż zgęstnieje ponownie, a następnie dodać Marsala. Kontynuuj gotować podczas ubijania, aż mieszanina zgęstnieje, ale jest lekki i kremowy, około 7 do 8 minut, rozcieńczając wodą w razie potrzeby, aby uzyskać konsystencję podobną do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Podawać w misce na świeżych jagodach, posypać cukrem pudrem i udekorować świeżą miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
świeża Miętaświeża Mięta
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
* Ten przepis został zmieniony w stosunku do tego, co zostało pokazane na powietrzu w oparciu o testy przeprowadzone przez kuchnie Food Network.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn