Lemon Sabayon ze świeżymi dzikimi jagodami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jagody, marsala, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Burrata Z Ogrodem I Dzikimi Jagodami, Miodem, Balsamicznym I Świeżym G, Kanapki z gofrem cytrynowym z twarogiem cytrynowym i świeżymi jagodami, oraz Maślanka Panna Cotta z jagodami i wanilią Sabayon.
Instrukcje
1
Połącz żółtka i cukier w misce i ubijaj, aż kolor lekko blednie. Ustaw garnek z wodą na średnim ogniu i umieść miskę mieszającą nad garnkiem z gorącą wodą, aby utworzyć podwójny kocioł. Kontynuuj ubijanie na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć (temperatura powinna osiągnąć 160 stopni F), a następnie dodaj sok z cytryny i skórkę. Nadal gotować przez 1 do 2 minut, aż zgęstnieje ponownie, a następnie dodać Marsala. Kontynuuj gotować podczas ubijania, aż mieszanina zgęstnieje, ale jest lekki i kremowy, około 7 do 8 minut, rozcieńczając wodą w razie potrzeby, aby uzyskać konsystencję podobną do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej