Cytrynowy Orzech Laskowy Tiramisu

Cytrynowy Orzech Laskowy Tiramisu
Cytrynowy orzech laskowy Tiramisu wymaga ok. 6 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 843 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 121 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sok z cytryny, cukier, lekko i skórki orzechy laskowe, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Cytrynowy Orzech Laskowy Tiramisu, Orzechowe ciasteczka Tiramisu od barista Prima Coffeehouse®, oraz Cytrynowe Tiramisù dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu połącz sok z cytryny, wodę i cukier na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw syrop do ostygnięcia.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Śmietanę ubić w dużej misce, aż będzie gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj cynamon i 2 łyżki cukru i nadal ubijaj, aż śmietana będzie miękka. W innej misce, śmietanę razem pozostały cukier i ser mascarpone przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
1/4 kremu wymieszać z mascarpone. Za pomocą gumowej szpatułki złóż pozostałą bitą śmietanę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
MascarponeMascarpone
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
W małej płytkiej misce umieścić Likier z orzechów laskowych. Dip 16 z ciasteczek ladyfinger w Likier z orzechów laskowych i linii dolnej 13 przez 9 przez 2-calowe danie lub inne dekoracyjne danie do serwowania. Łyżka pozostałego likieru orzechowego nad zanurzonymi ciasteczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
1/3 masy mascarpone rozprowadzić na ciastkach. Top z 1/3 orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
7
Umieścić syrop cytrynowy w małej płytkiej misce. Zanurz 16 ciasteczek ladyfinger w syropie i umieść na wierzchu orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
1/3 masy mascarpone rozprowadzić na ciastkach. Wierzch z 1/3 orzechów laskowych. Pozostałe ciasteczka zanurz w pozostałym syropie i umieść na wierzchu. Łyżka pozostałego syropu nad zanurzonymi ciasteczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
9
Posmarować pozostałym mascarpone, a na wierzch pozostałe orzechy laskowe i skórkę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
MascarponeMascarpone
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
10
Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub najlepiej przez noc.
11
Wyjąć tiramisu z lodówki na 1 godzinę przed podaniem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn