Cytrynowy kurczak włoski z makaronem
Cytrynowy Włoski Kurczak z makaronem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 53 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 30. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, skórkę z cytryny, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Wolnowar włoski kurczak i kluski, Powoli Gotowany Włoski Kurczak Z Makaronem, oraz Powolna kuchenka włoski kurczak i kluski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
W międzyczasie wymieszaj dressing i skórkę z cytryny, aż się zmieszasz.
Podgrzać 1/4 szklanki mieszaniny opatrunku w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 7 do 8 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (165F).
Usuń kurczaka z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodać warzywa i pozostałą mieszaninę dressing na patelni; gotować 5 min. lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące-delikatne, od czasu do czasu mieszając.
Podawać posypane kurczakiem, mieszanką warzywną i serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.