Cytrynowy Kurczak Oregano
Cytrynowy kurczak Oregano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Jeśli masz czosnek, sok z cytryny, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Spróbuj Kurczak Oregano-Cytrynowy, Grillowany kurczak z cytryną i Oregano, oraz Grillowany kurczak z cytryną i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, oregano, sól i czarny pieprz w misce; wlej do zamykanej plastikowej torby.
Dodaj kurczaka do worka, płaszcz z marynatą i wycisnąć powietrze z worka przed uszczelnieniem. Przechowywać w lodówce 8 godzin na noc.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Kurczaka wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Gotuj kurczaka na gorącym grillu, aż nie będzie już różowy w środku, a soki będą jasne, około 5 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).