Cytrynowy gulasz z ciecierzycy i suszonych pomidorów
Cytrynowy gulasz z ciecierzycy i suszonych w piecu pomidorów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 290 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.81 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz liść laurowy, sól koszerna, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cytrynowy gulasz z ciecierzycy i suszonych pomidorów, Sałatka szparagowa z suszonymi pomidorami i cytrynowym winegretem, oraz Ciasto z ciecierzycy z suszonych pomidorów.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać ciecierzycę, oregano, liść laurowy i pokruszony czerwony pieprz i doprawić solą. Gotować, często mieszając, aż zioła będą pachnące, około 5 minut.
Dodać bulion i sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Dusić gulasz na umiarkowanie małym ogniu, aż bulion zmniejszy się o połowę, około 20 minut. Wymieszać suszone w piekarniku pomidory i czosnek i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyrzucić liść laurowy. Gulasz przyprawiamy solą i podajemy z chrupiącym chlebem.