Cytrynowy Crème Brûlée ze świeżymi jagodami
Cytrynowy Crème Brûlée ze świeżymi jagodami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 5G białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.78 za porcję. Mieszanka śmietany do ubijania, cukier, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Lemon Crème Brûlée z jagodami, Lawendowy Crème Brûlée ze świeżymi jagodami, oraz Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż osiem 3/4-filiżanek budyniu lub ramekins w 13x9x2-calowej metalowej patelni do pieczenia.
Śmietanę i skórkę cytryny połączyć w dużym rondlu i doprowadzić do duszenia.
Ubij cukier i żółtka w dużej misce, aż będą grube, o 3 protokół. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance śmietany, następnie wanilii i soli.
Odstawić na 10 minut. Odcedzić budyń, a następnie podzielić na filiżanki.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków filiżanek.
Piec krem aż tylko ustawić w centrum, o 55 protokół.
Wyjąć kremy z łaźni wodnej; schłodzić odkryte do firmy, co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Umieścić kubki kremu na blasze do pieczenia. Brązowy cukier przecedzić przez małe sitko na kremy, dzieląc równomiernie. Broil aż cukier topi się i brązowieje, o 2 protokół. Schłodzić, aż polewa będzie twarda i chrupiąca, co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Połącz maliny i likier w misce.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 15 minut i do 1 godziny. Łyżka mieszanki jagodowej na szczycie kremu.