Cytrynowy Crème Brûlée ze świeżymi jagodami

Cytrynowy Crème Brûlée ze świeżymi jagodami
Cytrynowy Crème Brûlée ze świeżymi jagodami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 5G białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.78 za porcję. Mieszanka śmietany do ubijania, cukier, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Lemon Crème Brûlée z jagodami, Lawendowy Crème Brûlée ze świeżymi jagodami, oraz Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż osiem 3/4-filiżanek budyniu lub ramekins w 13x9x2-calowej metalowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
Śmietanę i skórkę cytryny połączyć w dużym rondlu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubij cukier i żółtka w dużej misce, aż będą grube, o 3 protokół. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance śmietany, następnie wanilii i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
4
Odstawić na 10 minut. Odcedzić budyń, a następnie podzielić na filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
5
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec krem aż tylko ustawić w centrum, o 55 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć kremy z łaźni wodnej; schłodzić odkryte do firmy, co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
9
Umieścić kubki kremu na blasze do pieczenia. Brązowy cukier przecedzić przez małe sitko na kremy, dzieląc równomiernie. Broil aż cukier topi się i brązowieje, o 2 protokół. Schłodzić, aż polewa będzie twarda i chrupiąca, co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
BudyńBudyń
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SitoSito
10
Połącz maliny i likier w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
LikierLikier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
11
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 15 minut i do 1 godziny. Łyżka mieszanki jagodowej na szczycie kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn