Cytrynowo-Pomarańczowy Tort Szyfonowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z szyfonu cytrynowo-pomarańczowego. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sok pomarańczowy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Pomarańczowy tort Szyfonowy z pomarańczowym nadzieniem i bezą, oraz Pomarańczowy Tort Szyfonowy.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w misce wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki; dodać olej, żółtka i sok pomarańczowy. Beat ze średnią prędkością 3 do 4 minut lub do gładkiej. Wymieszaj ze skórką.
Ze średnią prędkością ubijać białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złożyć do mieszanki mąki. Łyżka ciasto do 3 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w temperaturze 350 przez 17 do 20 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Rozłóż lukier cytrynowo-pomarańczowy pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.