Cytrynowo-Pomarańczowy Tort Szyfonowy

Cytrynowo-Pomarańczowy Tort Szyfonowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z szyfonu cytrynowo-pomarańczowego. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sok pomarańczowy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Pomarańczowy tort Szyfonowy z pomarańczowym nadzieniem i bezą, oraz Pomarańczowy Tort Szyfonowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 4 składniki w misce wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki; dodać olej, żółtka i sok pomarańczowy. Beat ze średnią prędkością 3 do 4 minut lub do gładkiej. Wymieszaj ze skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Ze średnią prędkością ubijać białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złożyć do mieszanki mąki. Łyżka ciasto do 3 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Piec w temperaturze 350 przez 17 do 20 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozłóż lukier cytrynowo-pomarańczowy pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
PomarańczowyPomarańczowy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn