Cytrynowo-Pomarańczowy Tort Szyfonowy

Cytrynowo-Pomarańczowy Tort Szyfonowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z szyfonu cytrynowo-pomarańczowego. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sok pomarańczowy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Pomarańczowy tort Szyfonowy z pomarańczowym nadzieniem i bezą, oraz Pomarańczowy Tort Szyfonowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 4 składniki w misce wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki; dodać olej, żółtka i sok pomarańczowy. Beat ze średnią prędkością 3 do 4 minut lub do gładkiej. Wymieszaj ze skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Ze średnią prędkością ubijać białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złożyć do mieszanki mąki. Łyżka ciasto do 3 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Piec w temperaturze 350 przez 17 do 20 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozłóż lukier cytrynowo-pomarańczowy pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
PomarańczowyPomarańczowy
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn