Cytrynowo-imbirowy Halibut z porem i szpinakiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Halibut gotowany cytrynowo-imbirowy z porem i szpinakiem może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 78g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 14,86 zł / porcja, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz szalotki, mięta, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gotowany Halibut z imbirem i kolendrą, Halibut Confit z porem, kolendrą i cytryną, oraz Halibut Confit z porem, kolendrą i cytryną.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj imbir, czosnek, skórkę z cytryny, 1 łyżeczkę. oliwy z oliwek, 1 łyżeczka. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Poklep mieszaninę równomiernie po jednej stronie ryby.
W 10-calowej patelni saute z prostymi bokami podgrzej pozostałe 2 Tbs. olej na średnim ogniu.
Dodać pory i saute, stale mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj bulion i 1 Tbs. soku z cytryny. Przykryć i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu. Ułóż rybę cytrynowo-imbirową w jednej warstwie na wierzchu porów. W razie potrzeby dodaj więcej bulionu, aż filety będą prawie, ale nie całkowicie zanurzone. Przykryj i włącz ciepło do niskiego poziomu. Delikatnie dusić, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 8 do 10 protokół. Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś rybę do 4 płytkich misek.
Dodaj szpinak, miętę i szalotki do bulionu i mieszaj, aż lekko zwiędną, o 1 minutę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Kadzi warzywa i bulion wokół ryby i podawać.
Podawać z gotowanym makaronem soba i
Groszek śnieżny, szalotka i Saladon rzodkiewki z boku.Zakończ posiłek słodko-tartą
41, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
14, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.