Cytrynowo-imbirowy Halibut z porem i szpinakiem

Cytrynowo-imbirowy Halibut z porem i szpinakiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Halibut gotowany cytrynowo-imbirowy z porem i szpinakiem może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 78g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 14,86 zł / porcja, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz szalotki, mięta, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gotowany Halibut z imbirem i kolendrą, Halibut Confit z porem, kolendrą i cytryną, oraz Halibut Confit z porem, kolendrą i cytryną.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj imbir, czosnek, skórkę z cytryny, 1 łyżeczkę. oliwy z oliwek, 1 łyżeczka. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Poklep mieszaninę równomiernie po jednej stronie ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W 10-calowej patelni saute z prostymi bokami podgrzej pozostałe 2 Tbs. olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać pory i saute, stale mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Dodaj bulion i 1 Tbs. soku z cytryny. Przykryć i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu. Ułóż rybę cytrynowo-imbirową w jednej warstwie na wierzchu porów. W razie potrzeby dodaj więcej bulionu, aż filety będą prawie, ale nie całkowicie zanurzone. Przykryj i włącz ciepło do niskiego poziomu. Delikatnie dusić, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 8 do 10 protokół. Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś rybę do 4 płytkich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj szpinak, miętę i szalotki do bulionu i mieszaj, aż lekko zwiędną, o 1 minutę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Kadzi warzywa i bulion wokół ryby i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Propozycje Serwowania
7
Podawać z gotowanym makaronem soba i
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
8
Groszek śnieżny, szalotka i Saladon rzodkiewki z boku.Zakończ posiłek słodko-tartą
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
9
Awokado Mrożony Jogurt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Niesłodzone Pokrojone Brzoskwinie, RozmrożoneMrożone Niesłodzone Pokrojone Brzoskwinie, Rozmrożone
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
1
Kalorie
1
330, tłuszcz
2
13, Kalorie Tłuszczowe
1
120, Tłuszcze Nasycone
2
2, białko
3
41, Tłuszcz Jednonienasycony
4
8, węglowodany
5
480, Cholesterol
6
55, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
14, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn