Cytrynowe Risotto ze szparagami
Cytrynowe Risotto ze szparagami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,25 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ryż arborio, cebula, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Risotto ze szparagami i cytryną, Risotto Cytrynowe Ze Szparagami, oraz Risotto ze szparagami i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w dużym rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodać ryż i skórkę; gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z winem i gotować 3 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Dodaj 3 1/2 szklanki bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 20 minut). Wymieszać ze szparagami.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 10 minut).
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem i sokiem.