Cytrynowe Ciasto Piernikowe
Cytrynowe ciasto piernikowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: skórka cytryny i pomarańczy, soda oczyszczona, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Cytrynowe ciasto cytrynowe, Tort Migdałowy Zalany Rumem, oraz Ciasto Czekoladowe Z Podwójnymi Orzechami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać patelnię 10-cup Bundt sprayem do gotowania.
Pierwsze 4 składniki ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Mąkę połączyć z 6 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki melasy na przemian z gorącą wodą, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w 350 przez 32 do 35 minut lub aż długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne ciasto na patelni na stojaku drucianym 15 minut.
W międzyczasie połączyć 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki wody, sok z cytryny i ekstrakt z cytryny w małym rondlu; dusić na średnim ogniu 5 minut, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Wyjąć z ognia i ostudzić 10 minut.
Otwory w górnej części ciasta za pomocą szaszłyku.
Wlać syrop na ciasto. Całkowicie fajne. Ciasto przełożyć na półmisek, lekko posypać cukrem pudrem.
Dekorować, w razie potrzeby.