Cytrynowe Ciasta Budyniowe
Cytrynowy Pudding ciasta może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 235 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, odtłuszczone mleko, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Potrójne cytrynowe Ciastka Dla Dzieci z kremem cytrynowym, Cytrynowe Ciasta Budyniowe, oraz Cytrynowe Ciasta Budyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj sześć 6-uncjowych ramekinów sprayem z oleju roślinnego. W średniej misce ubić cukier z mąką. W innej misce, ubić żółtka z masłem, aż dobrze wymieszane.
Wlać mleko, sok z cytryny i skórkę z cytryny.
Wlać mieszaninę cytryny do mieszaniny cukru i ubijać, aż będzie gładka.
W średniej misce ubij białka z solą, aż utworzą się jędrne szczyty. Delikatnie ułożyć białka do mieszanki cytrynowej.
Wlać ciasto do przygotowanych ramekinów i przenieść je do małej patelni do pieczenia.
Umieść patelnię w piekarniku i wlej wystarczającą ilość gorącej wody, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów.
Piec ciasta budyniowe przez 35 minut lub aż będą puszyste i złote na wierzchu. Za pomocą szczypiec przenieś ramekiny do stojaka, aby ostygły przez 20 minut.
Podawać ciasta w ramekins lub uruchomić nóż wokół krawędzi każdego ciasta i unmold na talerzach.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z jagodami.