Cytrynowe Bułeczki Z Makiem
Cytrynowe bułeczki z makiem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 300 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Mieszanka soli, proszek do pieczenia, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bułeczki Cytrynowo-Makowe, Pełnoziarniste Cytrynowe Bułeczki Makowe, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji średniej i rozgrzej do 191°. przygotuj naczynie do pieczenia, wykładając je folią lub używając sprayu do pieczenia. W dużej misce połączyć mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia i sól, i ubić do połączenia. Używając dwóch noży do masła lub noża do ciast, pokrój masło na suche składniki, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
W osobnej misce połącz jajko, sok z cytryny i mleko, a następnie ubijaj, aby połączyć.
Wlać mokre składniki na suche składniki i za pomocą drewnianej łyżki lub rąk wymieszać, aż ciasto uformuje się, ale uważaj, aby nie przesadzić.
Na lekko posypanej mąką powierzchni wklep ciasto w prostokąt o wymiarach 10 na 6,5 cm, a następnie pokrój ten prostokąt na 6 równych kwadratów; następnie podziel każdy kwadrat po przekątnej przez środek, aby utworzyć 12 trójkątnych bułeczek.
Umieścić bułeczki na przygotowanym naczyniu do pieczenia i piec przez 18 minut, lub aż bułeczki rumiane.