Cytrynowe babeczki z lukrem lawendowym
Przepis cytrynowe babeczki z lukrem lawendowym może zaspokoić Amerykański głód w około 5 godzin i 50 minut. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sok z cytryny, ekstrakt z wanilii, krem z kamienia nazębnego i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Babeczki Oolong Z Lukrem Lawendowym, Babeczki lawendowe z lukrem waniliowym, oraz Czekoladowe babeczki z lawendowym kozim serem lukier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 2 składniki ubić w średnim rondlu; ubić w wodzie kokosowej i napoju gazowanym. Gotować na średnim ogniu 2 minut, ubijając tylko do momentu, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i ubić sokiem z cytryny.
Lekko posmaruj 12-szklankową patelnię muffin sprayem do gotowania. Łyżka 1/4 szklanki mieszaniny żelatyny do każdej filiżanki patelni. Chill 4 godziny lub aż do całkowitego zestawu.
Delikatnie Uruchom mały nóż na krawędziach każdej filiżanki muffin i odwróć blachę do pieczenia na patelni muffin. Trzymając blachę do pieczenia i patelnię razem, odwrócić i przytrzymać pod gorącą bieżącą wodą, aż żelatynowe ciasta unmold z patelni muffin na blasze do pieczenia.
Umieść 12 filiżanek do pieczenia na tacy; umieść 1 ciastko w każdej filiżance do pieczenia. Wierzch każdego z żelatynowym ciastem. Chill 1 do 2 godzin.
Tymczasem przygotować lukier: proces lawendy i 1 szklanka cukru w robocie kuchennym 1 minutę lub aż lawenda jest drobno zgnieciony.
Wlać wodę na głębokość 2 cale do dna podwójnego kotła na średnim ogniu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Ułożyć białka, śmietanę z kamienia nazębnego i lawendę na podwójnym kotle nad gotującą się wodą. Gotować mieszankę, ubijając stale, 9 do 10 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Wyjąć z ognia i ubić z dużą prędkością za pomocą miksera elektrycznego, za pomocą nasadki trzepaczki, 3 do 4 minut lub aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty. Wymieszać wanilią.
Łyżka lukier do zip-top plastikowej torbie zamrażarki. (Nie zamykać.) Snip 1 róg torby, aby zrobić mały otwór. Na każdą żelatynową babeczkę wyłożyć lukier.
* 1 dodatkowa filiżanka napoju gazowanego o smaku cytrynowym może zastąpić.
Uwaga: Możesz zrobić je za pomocą jumbo lub mini muffin pan.