Cytrynowa Sałatka z cukinią i ogórkiem
Cytrynowa Sałatka z cukinią i ogórkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 4 porcjami. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 130 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, twist skórki cytrynowej, cukinii, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z cukinii ogórek wstążka z cytryną bazylia Vinaigrette, Sałatka ogórkowo-pomidorowa z cukinią i czarnymi oliwkami w cytrynowo-balsamicznym Vinaigrette, oraz Cukinia "tagliatelle" z miętą, ogórkiem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść plasterki cukinii w koszu na parowiec i ustaw ponad jeden cal wody w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i pary przez 3 do 5 minut, lub do miękkości.
Wyjąć z parownika i lekko ostudzić.
W salaterce połącz plastry cukinii i ogórka. W osobnej misce wymieszać ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
Zalać cukinią i ogórkiem. Wrzucić do płaszcza, a następnie udekorować skórką cytrynową.