Cytrynowa ryba na warzywach i ryżu
Need a pescatariańskie danie główne? Cytrynowa ryba nad warzywami i ryżem może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, smażony ryż, kukurydzę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przyprawa-przetarta ryba z ryżem cytrynowym, Marynowane Warzywa Cytrynowe, oraz Warzywa cytrynowe i makarony dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni nonstick, gotować ryż i margarynę na średnim ogniu 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie złoty kolor. Wymieszać w wodzie, przyprawy z mieszanki ryżu i skórki cytryny.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 10 minut.
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając.
Pokrój rybę na 4 porcje; ułóż na mieszance ryżowej.
Rybę posypać przyprawą cytrynowo-pieprzową; skropić sokiem z cytryny. Zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 8 do 10 minut lub aż ryby płatki łatwo z widelcem i warzywa są miękkie.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.