Cytrynowa Panna Cotta z sosem jeżyn
Need a deser bezglutenowy? Cytrynowa Panna Cotta z sosem jeżyn może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, mleko, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Cytrynowo-Maślankowa Panna Cotta z sosem jagodowym, cytrynowy imbir panna cotta sernik + sos jagodowy, oraz Imbirowo-cytrynowa Panna Cotta z sosem jagodowym.
Instrukcje
Lekko olej sześć 3/4 szklanki ramekins lub kubki kremu.
Mleko i śmietanę wymieszać w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia. Przykryć; niech strome 30 minut.
Wlać sok z cytryny do małej miseczki; posypać żelatyną.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 10 minut. Wymieszać mieszaninę cukru i żelatyny do mieszaniny mleka. Mieszać na małym ogniu, aż cukier i żelatyna rozpuścić, o 2 protokół.
Ubij w śmietanie i skórce cytrynowej. Podziel się między ramekinów. Przykryć; schłodzić do Ustawienia, co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Przecier 2/3 jeżyn i wszystkie zastrzeżone soki, brązowy cukier i crème de cassis, w razie potrzeby, w blenderze. Odcedź mieszaninę do średniej miski, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej cieczy. Wyrzucać ciała stałe do sitka. Pozostałe jeżyny wymieszać z sosem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Obróć małe noże wokół każdej panny Cotty.
Umieść DNA ramekinów, 1 na raz, w misce z gorącą wodą 45 sekund.
Umieść talerz na ramekinie. Przytrzymaj talerz i ramekin razem; Odwróć, potrząsając delikatnie, aby włączyć panna cotta.
* Dostępne w niektórych supermarketach. Jeśli jest niedostępny, podgrzać 1 szklankę śmietany do ubijania do letniej (85°F).
Zdjąć z ognia; wymieszać w 2 łyżkach maślanki. Przykryć; odstawić w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż lekko zgęstnieje, 24 do 48 godzin, w zależności od temperatury pomieszczenia. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.