Cytrynowa komosa ryżowa z dyni
Cytrynowy Quinoa z dyni może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,46 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnku, komosa ryżowa, orzeszki piniowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quinoa z dyni, żurawiną i pistacjami (Quinoa "farsz"), Quinoa Risotto Z Dyni, oraz Faszerowane dyni z komosą ryżową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić squasha na pół i zeskrobać nasiona i sznurki (za pomocą łyżki grejpfruta ułatwia to). Obrać i pokroić w 1/2-calową kostkę i wymieszać z 1 łyżeczką soku z cytryny.
Umieść je na nieprzywierającej blasze do pieczenia (lub maty silikonowej), posypać odrobiną soli i pieprzu i piec przez 15 minut, mieszając w połowie.
Umieść komosę ryżową w sitku o drobnych oczkach i dobrze ją spłucz i pozostaw do drenażu.
Podgrzej głęboki, nieprzywierający garnek.
Dodać szalotki i czosnek i gotować, mieszając, aż szalotki lekko zmiękną.
Dodaj quinoa i tosty to aż wyschnie i zaczyna wydzielać smakowity aromat.
Dodać squash wraz z tymiankiem i bulionem warzywnym. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż cały bulion zostanie wchłonięty, około 20 minut. Wymieszać ze skórką z cytryny i 1 łyżką soku z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a w razie potrzeby dodać więcej soku z cytryny.
Podawać z prażonymi orzeszkami piniowymi i szczypiorkiem posypanym na wierzchu.