Cytryna i lawenda szkliwione kruche cytryny
Lemon and Lavender Glazed Lemon Shortbread to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, kwiaty lawendy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Glazurowane Cytrynowo-Imbirowe Kruche Kliny, Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm, oraz Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Masło, 1/4 szklanki cukru cukierniczego, cukier biały, Skórka z cytryny i sól razem ubić w misce z mikserem elektrycznym, aż będzie puszysta. Stopniowo przesiać mąkę do ciasta, mieszając w każdym dodatku; dodać 3/4 łyżeczki soku z cytryny. Delikatnie zagniataj, aż ciasto się połączy. Naciśnij ciasto na patelni 8x8 cala.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kruche lekko rumiane na brzegach, 30 do 40 protokół. Schłodzić w patelni do letniej temperatury i przenieść do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Ciepłe mleko w rondlu na średnim ogniu; gotować, stale mieszając, aż mleko zacznie się gotować.
Zdjąć z ognia i dodać kwiaty lawendy. Przykryć patelnię i strome, aż pachnące, 6 do 10 minut. Odcedzić i wyrzucić kwiaty. Stopniowo ubijaj 1 szklankę cukru cukierniczego, 1 łyżkę na raz, na przemian z 1 łyżką soku z cytryny, aż glazura będzie gładka i nieprzezroczysta.
Rozłóż na schłodzonym kruchym chlebie. Przechowywać w lodówce, aby umożliwić glazury do stwardnienia, o 30 minut.