Cytrusowy Sos Z Dzikich Borówek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu z dzikiej jagody cytrusowej. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, skrobię kukurydzianą, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 152 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest dobre. Spróbuj Cytrusowy łosoś polny z sosem ogórkowo-jogurtowym, Naleśniki owsiane z sosem jagodowym, oraz Rozmaryn-szałwia i czosnek Polędwica wieprzowa z sosem z dzikich borówek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu zagotuj jagody, sok pomarańczowy i sok z cytryny. Wymieszaj skórkę z cytryny i cynamon; dostosuj ciepło do niskiego ustawienia.
Ubij razem wodę i skrobię kukurydzianą, aż nie będzie grudek. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i brązowego cukru do mieszanki jagodowej, aż zgęstnieje.
Wyjmij z ognia i pozostaw na 10 minut przed użyciem.