Cytrusowy pieczony indyk z cytryną Aïoli

Cytrusowy pieczony indyk z cytryną Aïoli
Pieczony w cytrusach Indyk z cytryną Aïoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 797 kalorii, 101g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sznurek kuchenny, sok z cytryny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Jalapeño Cheddar Turcja hamburgery z BBQ Aioli, Pieczone karczochy z cytryną Aioli, oraz Pieczona w piecu brukselka z cytryną Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać indyka zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Rub 4 Łyżki. Cytrusy-sól wcierać do jamy. Przetrzyj skórę pozostałym masażem. Przykryć i schłodzić 18 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Spłucz indyka; dobrze osuszyć jamę i osuszyć. Cytryny, 6 składników, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 3 łyżki. sok z cytryny i 1 łyżeczka. sól w dużej misce; mieszanka łyżka do jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym; podwijać końcówki skrzydeł.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
6
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na lekko nasmarowanym stojaku do pieczenia w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Wymieszać sok pomarańczowy i pozostałe 3 łyżki. sok z cytryny i 1/2 łyżeczki. sól w misce; stopniowo ubijać w pozostałej 1/4 szklanki oleju, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Połowę mieszanki soku pomarańczowego przesypać indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
9
Piec w temperaturze 350 na najniższym stojaku piekarnika 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Zmiksuj pozostałą mieszaninę soku pomarańczowego na indyku i piecz 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
11
Wlać 1 szklankę bulionu na patelnię; piec 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Wlać pozostałą 1 szklankę bulionu na patelnię; piec jeszcze 45 minut lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Wyjąć z piekarnika, rezerwując soki z patelni. Przykryć luźno folią; odstawić na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Przełożyć na talerz; podawać z sokami z patelni i cytrynowym Aoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia50
Magazyn