Cytrusowy Kurczak z pieczoną kukurydzą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z cytrusami z pieczoną kukurydzą. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 317 kalorii, 40g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, mielony kminek, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Paszteciki z kurczaka z pomidorem, bazylią i pieczoną kukurydzą, Pieczony Cytrusowy Smak, oraz Smażona kukurydza i pomidor na patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Spożyć 1 łyżkę soku z limonki; pozostały sok zalać kurczakiem. Uszczelnij torbę i wstrząśnij, aż kurczak będzie dobrze pokryty. Marynować w lodówce 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Połącz kminek, chili w proszku, sól i 1/8 łyżeczki czerwonej papryki w małej misce.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Kurczaka posypać mieszanką kminku.
Wieszak na patelnię brojlerów z natryskiem do gotowania.
Umieść kurczaka, obrane strony w dół, na stojaku; broil 8 cali od ciepła (z drzwiami piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 25 minut. Turn kurczaka, i broil 15 dodatkowe minuty lub do czasu zakończenia. Odstawić kurczaka i ogrzać.
Przykryj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania.
Umieść patelnię na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj mieszaninę kukurydzy i pozostałe 1/8 łyżeczka czerwonej papryki; saute aż kukurydza jest lekko rumiane i miękkie. Łyżka kukurydzy równomiernie na poszczególnych talerzy porcji; top każdej porcji z kurczakiem.
Skropić równomiernie 1 łyżką soku z limonki i posypać posiekaną kolendrą.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.