Cytrusowo-marynowane krewetki z grillowaną cebulą i sałatką pomarańczową

Cytrusowo-marynowane krewetki z grillowaną cebulą i sałatką pomarańczową to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 6 porcjami. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, sok z limonki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marynowany cytrusem łosoś Grillowany z sałatką Tabbouleh, Grillowane kanapki z marynowaną rukolą, cebulą i sałatką z pomidorów, oraz Grillowana Sałatka kukurydziana z marynowanymi krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce połącz sok pomarańczowy z czosnkiem, sosem adobo i 1 łyżką soku z limonki.
Dodać krewetki, doprawić solą i pieprzem; odstawić na 10 minut w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej patelnię grillową. Wątek plastry cebuli na szaszłyki trzymać je razem.
Cebulę posmarować oliwą i doprawić solą i pieprzem. Grillować plastry na dużym ogniu, obracając raz, aż zmiękną i zwęglone, około 3 minut na stronę.
Niech ostygnie lekko, następnie grubo posiekać cebulę i przenieść je do średniej miski.
Dodać pokrojone pomarańcze, Chipotle, kolendrę i pozostałą 1 łyżkę soku z limonki. Doprawić solą i pieprzem.
Odcedzić i wątku krewetki na 6 metalowe szaszłyki.
Posmaruj lekko pozostałą oliwą i grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, okazjonalnie obracając, aż zwęglą się w miejscach, około 5 minut.
Podawać krewetki z cebulą i sałatką pomarańczową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.