Cytrusowo-imbirowe Prażone buraki i marchew
Cytrusowo-imbirowe Prażone buraki i marchew wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Na 59 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Buraki Imbirowe Pomarańczowe Z Marchewką, Cytrynowo-imbirowe szkliwione buraki i marchew z prażonymi orzechami włoskimi, oraz Prażone buraki i marchew.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Odstawić 1/2 szklanki każdego z buraków i marchwi do dressingu.
Pozostałe buraki i marchew umieścić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, posypać solą morską i wrzucić do płaszcza. przykryj naczynie folią aluminiową.
Warzywa pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Tymczasem zarezerwowane buraki i marchew umieść w blenderze.
Dodaj sok grejpfrutowy, sok z cytryny, ocet, miód, imbir, sos sojowy i pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Zmiksować na gładką masę. Po warzywa pieczone przez 15 minut, mieszać w sosie cytrusowym, następnie odzyskać, i kontynuować gotowanie, aż warzywa będą miękkie, o 45 minut więcej.