Cytrusowa Arancyna z serem Pecorino

Cytrusowa Arancyna z serem Pecorino
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj cytrusowej Arancyny z serem Pecorino. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Ten przepis służy 30 i kosztuje 49 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, oliwę z oliwek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Arancyna Cytrusowa, Insalata di fave e pecorino (sałatka ze świeżego bobu i sera pecorino), oraz Zupa Favan i pecorino: Zuppa di Fave e Pecorino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło z olejem w ciężkim dużym garnku overmedium ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj szalotki i sauté untilsoft, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać ryż, posypać 1 łyżeczką soli i mieszać, aż ryżstarts stać się przezroczyste, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
SólSól
4
Dodać wino i gotować do wchłonięcia, mieszającczęsto, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodaj 1/2 szklanki bulionu na wolnym ogniu, często mieszając, aż do wchłonięcia, o 3 protokół. Nadal dodawać bulion,1/2 szklanki na raz, aż risotto będzie kremowe i będzie miękkie, często mieszając i pozwalając za każdym razem wchłonąć bulion przed podaniem więcej, w sumie około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
6
Wyjąć risotto z ognia.
7
Wymieszać koper włoski i wszystkie skórki cytrusowe. Doprawić łyżką i więcej soli, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
8
Spreadrisotto się na dużym obramowanym arkuszu do pieczenia i całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
9
Umieścić ser w małej misce. Beat jajek i mleka w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
Umieść panko w innej średniej misce. Za pomocą mokrych rąk uformuj 1 czubatą łyżkę risotto w kulkę; ułóż 1 kostkę sera w ryżu. Riceball zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie w okruchy do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
RyżRyż
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Umieść na czystej blasze do pieczenia.Powtórz z pozostałym risotto, serem i polewą. Przykryć folią i prześcieradłem chillon co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Umieść większą blachę do pieczenia w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
14
Wlać wystarczająco dużo oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 1 1/2 cala. Przymocuj termometr do głębokiego smażenia na stronie patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
15
Rozgrzać olej na średnim ogrzaniu do 340 ° F do 350 ° F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
16
Dodać 4 do 5 arancineat raz; smażyć, aż złoty kolor i chrupiące, Regulacja ciepła do utrzymania temperatury, o 5 protokół.
17
Przełożyć do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Kopiec arancine na talerzu.
19
Udekoruj klinami Citrus, w razie potrzeby i podawaj na gorąco.
20
* Przyprawa pozyskiwana z dzikich roślin kopru włoskiego; dostępna w sklepach z żywnością specjalistyczną i fromzingermans.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
21
** Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.
1
Ten przepis wymaga
2
Brinata lub ser Etorki. Brinata to specyficzny rodzaj pecorino fresco, sera typu freshsheep ' s-mik, który jest łagodniejszy i bardziej miękki niż Pecorino Toscanoor Pecorino Romano. Poszukaj pecorino fresco w lokalnym sklepie z serami lub kup go online murrayscheese.com. Etorki to ser asheep ' s-mleko z regionu Basków we Francji. Ma miękką konsystencję i słodki, delikatny smak. Etorki są dostępne w cheeseshops i online od igourmet.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
SerSer
MlekoMleko
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Magazyn