Cytrusowa Arancyna z serem Pecorino
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj cytrusowej Arancyny z serem Pecorino. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Ten przepis służy 30 i kosztuje 49 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, oliwę z oliwek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Arancyna Cytrusowa, Insalata di fave e pecorino (sałatka ze świeżego bobu i sera pecorino), oraz Zupa Favan i pecorino: Zuppa di Fave e Pecorino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło z olejem w ciężkim dużym garnku overmedium ciepła.
Dodaj szalotki i sauté untilsoft, o 4 protokół.
Dodać ryż, posypać 1 łyżeczką soli i mieszać, aż ryżstarts stać się przezroczyste, 3 do 4 minut.
Dodać wino i gotować do wchłonięcia, mieszającczęsto, o 3 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu na wolnym ogniu, często mieszając, aż do wchłonięcia, o 3 protokół. Nadal dodawać bulion,1/2 szklanki na raz, aż risotto będzie kremowe i będzie miękkie, często mieszając i pozwalając za każdym razem wchłonąć bulion przed podaniem więcej, w sumie około 25 minut.
Wymieszać koper włoski i wszystkie skórki cytrusowe. Doprawić łyżką i więcej soli, w razie potrzeby.
Spreadrisotto się na dużym obramowanym arkuszu do pieczenia i całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Umieścić ser w małej misce. Beat jajek i mleka w średniej misce.
Umieść panko w innej średniej misce. Za pomocą mokrych rąk uformuj 1 czubatą łyżkę risotto w kulkę; ułóż 1 kostkę sera w ryżu. Riceball zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie w okruchy do płaszcza.
Umieść na czystej blasze do pieczenia.Powtórz z pozostałym risotto, serem i polewą. Przykryć folią i prześcieradłem chillon co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Umieść większą blachę do pieczenia w piekarniku.
Wlać wystarczająco dużo oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 1 1/2 cala. Przymocuj termometr do głębokiego smażenia na stronie patelni.
Rozgrzać olej na średnim ogrzaniu do 340 ° F do 350 ° F.
Dodać 4 do 5 arancineat raz; smażyć, aż złoty kolor i chrupiące, Regulacja ciepła do utrzymania temperatury, o 5 protokół.
Przełożyć do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło.
Kopiec arancine na talerzu.
Udekoruj klinami Citrus, w razie potrzeby i podawaj na gorąco.
* Przyprawa pozyskiwana z dzikich roślin kopru włoskiego; dostępna w sklepach z żywnością specjalistyczną i fromzingermans.com.
** Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.
Brinata lub ser Etorki. Brinata to specyficzny rodzaj pecorino fresco, sera typu freshsheep ' s-mik, który jest łagodniejszy i bardziej miękki niż Pecorino Toscanoor Pecorino Romano. Poszukaj pecorino fresco w lokalnym sklepie z serami lub kup go online murrayscheese.com. Etorki to ser asheep ' s-mleko z regionu Basków we Francji. Ma miękką konsystencję i słodki, delikatny smak. Etorki są dostępne w cheeseshops i online od igourmet.com.