Cynamonowy Zawirowany Chleb Z Rodzynkami
Cynamonowy Zawirowany chleb z rodzynkami może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 28 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 361 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, szybko działające drożdże, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cynamonowo-Wirowy Chleb Z Rodzynkami, Cynamon Rodzynkowy Chleb Wirowy, oraz Cynamon Rodzynkowy Chleb Wirowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 3 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, sól i drożdże. W rondlu 1-quart podgrzać wodę i olej do bardzo ciepłego (120 ° F do 54°); wymieszać z mieszaniną mąki. Wymieszać jajka; ubić na gładką masę. Wymieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Ciasto układamy na lekko posypanej mąką powierzchni; delikatnie wałkujemy w mące do okrycia. Zagnieść 8 do 10 minut lub do gładkiej i sprężystej. Smarować dużą miskę za pomocą sprayu do skracania lub gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. (W razie potrzeby, w tym momencie ciasto można schłodzić do 4 dni.) Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce około 1 godziny lub do czasu, aż ciasto podwoi się. (Jeśli używasz szybko działających drożdży, nie pozwól, aby wzrost 1 godzinę; przykryć i pozostawić na powierzchni mąki 10 minut.)
Smar 2 (9x5 cali) patelnie do bochenków ze skracaniem lub sprayem do gotowania. Delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby spuścić powietrze; podziel na pół. Zagnieść 1/2 szklanki rodzynek w każdej połowie.
Zwiń każdą połowę w prostokąt o wymiarach 18x9 cali.
Pędzel 1 łyżkę oleju na prostokąty.
W małej misce wymieszać 1/2 szklanki cukru i cynamonu; posypać każdy prostokąt połową mieszaniny cukier-cynamon. Zaczynając od 9-calowego boku, zwiń każdy prostokąt. Szczypta krawędzi ciasta w rolce do uszczelnienia. Naciśnij każdy koniec z boku strony, aby uszczelnić; fold kończy się pod Bochenek.
Miejsce bochenki, szew boki w dół, w patelniach.
Olej do smarowania bochenków. Przykryć; odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu około 1 godziny lub aż ciasto podwoi się.
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji; Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec 30 do 35 minut lub aż bochenki są głębokie złoty kolor i dźwięk puste po dotknięciu.
Usuń z patelni do regału chłodzącego.
Masło posmarować bochenkami; ostudzić.