Cynamonowy Chleb Wirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba cynamonowego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Ten przepis służy 32. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, cynamon, gramów mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cynamonowy Chleb Wirowy, Cynamonowy Chleb Wirowy, oraz Cynamonowy Chleb Wirowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki ciepłego mleka, drożdże, i szczypta cukru. Wymieszać do rozpuszczenia i mieć oko na to, aby upewnić się, że mieszanina pieni się z drożdży.
Pozostałe ciepłe mleko, masło i cukier połączyć w misce miksera stojącego. Wymieszaj jajko, wanilię, skórkę i sól – możesz użyć wiosła lub łyżki.
Dodać mieszaninę drożdży i 3 1/2 szklanki mąki i mieszać, aż bardzo dobrze wymieszane, ale jeszcze lepki. Przymocuj hak do ciasta i mikserem na średniej prędkości i stopniowo dodawaj pozostałą mąkę (około ½ szklanki na raz), aż ciasto będzie grube i rozciągliwe. To szczególne ciasto jest lepkie i nie całkowicie wyczyści boki miski, ale jeśli naciśniesz go palcem, nie powinien się przyklejać. Kontynuuj ubijanie hakiem ciasta przez około 3 do 5 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gładkie i pociągniesz je. Powinien być dość łatwy w obsłudze, ale nie powinien czuć się suchy.Wytrzyj dużą miskę masłem i włóż ciasto do miski. Przykryj miskę folią i ustaw w ciepłym miejscu, aby unieść na 1 ½ godziny.Zrobić nadzienie, mieszając cukier, cynamon i mąkę razem w misce. W innej misce wymieszaj jajko i wodę.Ciasto podzielić na dwie równe części. Weź pierwszy kawałek i zwiń lub naciśnij go w długi prostokąt o wymiarach około 6×18 (nie musi być precyzyjny).
Obficie posmarować prostokąt mieszaniną jajek i posypać nim około 3 ½ łyżki (lub połowę) cukru cynamonowego.
Posypać około ½ szklanki rodzynek. Zaczynając od krótkiej strony, zwiń do cylindra. Szczypta kończy się uszczelnić i umieścić w 8 ½ przez 4 ½ cala metalowej patelni bochenek, który został wyłożony folią lub pergaminem i spryskane sprayem do pieczenia. Powtórz z drugą sekcją ciasta, ale zamiast wkładać je do bochenka, połóż ciasto na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wyłożyć ciasto w ciepłym miejscu, aby wyrosło na kolejne półtorej godziny.Po wyrośnięciu ciasta wymieszaj ciasto z pozostałą mieszaniną jaj, uważając, aby nie spuścić powietrza.
Pieczemy chleb w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 177° przez około 45 minut, przez ostatnie 20 minut polewamy Bochenek folią aluminiową.
Wyjmij bochenek z piekarnika i po około 10 minutach wyjmij go z patelni.