Cynamonowy Chleb Wirowy

Cynamonowy Chleb Wirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba cynamonowego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Ten przepis służy 32. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, cynamon, gramów mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cynamonowy Chleb Wirowy, Cynamonowy Chleb Wirowy, oraz Cynamonowy Chleb Wirowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki ciepłego mleka, drożdże, i szczypta cukru. Wymieszać do rozpuszczenia i mieć oko na to, aby upewnić się, że mieszanina pieni się z drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Pozostałe ciepłe mleko, masło i cukier połączyć w misce miksera stojącego. Wymieszaj jajko, wanilię, skórkę i sól – możesz użyć wiosła lub łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać mieszaninę drożdży i 3 1/2 szklanki mąki i mieszać, aż bardzo dobrze wymieszane, ale jeszcze lepki. Przymocuj hak do ciasta i mikserem na średniej prędkości i stopniowo dodawaj pozostałą mąkę (około ½ szklanki na raz), aż ciasto będzie grube i rozciągliwe. To szczególne ciasto jest lepkie i nie całkowicie wyczyści boki miski, ale jeśli naciśniesz go palcem, nie powinien się przyklejać. Kontynuuj ubijanie hakiem ciasta przez około 3 do 5 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gładkie i pociągniesz je. Powinien być dość łatwy w obsłudze, ale nie powinien czuć się suchy.Wytrzyj dużą miskę masłem i włóż ciasto do miski. Przykryj miskę folią i ustaw w ciepłym miejscu, aby unieść na 1 ½ godziny.Zrobić nadzienie, mieszając cukier, cynamon i mąkę razem w misce. W innej misce wymieszaj jajko i wodę.Ciasto podzielić na dwie równe części. Weź pierwszy kawałek i zwiń lub naciśnij go w długi prostokąt o wymiarach około 6×18 (nie musi być precyzyjny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Obficie posmarować prostokąt mieszaniną jajek i posypać nim około 3 ½ łyżki (lub połowę) cukru cynamonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Posypać około ½ szklanki rodzynek. Zaczynając od krótkiej strony, zwiń do cylindra. Szczypta kończy się uszczelnić i umieścić w 8 ½ przez 4 ½ cala metalowej patelni bochenek, który został wyłożony folią lub pergaminem i spryskane sprayem do pieczenia. Powtórz z drugą sekcją ciasta, ale zamiast wkładać je do bochenka, połóż ciasto na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wyłożyć ciasto w ciepłym miejscu, aby wyrosło na kolejne półtorej godziny.Po wyrośnięciu ciasta wymieszaj ciasto z pozostałą mieszaniną jaj, uważając, aby nie spuścić powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Pieczemy chleb w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 177° przez około 45 minut, przez ostatnie 20 minut polewamy Bochenek folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Wyjmij bochenek z piekarnika i po około 10 minutach wyjmij go z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Ochłoń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn