Cynamonowy chleb orzechowy Nikki
Cynamonowy chleb orzechowy Nikki wymaga około 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 437 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makadamia Nut Nikki banan chleb kwadraty, Cream Cheese Banana Nut Bread for Nikki & her Sweet Southern Boy, oraz Chleb Cynamonowy Figowy Orzechowy.
Instrukcje
Mąkę chlebową, 3/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki niesolonego masła, 1/4 szklanki białego cukru, 1 jajko, 1 łyżkę cynamonu, drożdże i sól ułożyć na patelni automatu do chleba w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta i naciśnij Start. Po zakończeniu cyklu wyjmij ciasto, przebij, przykryj i pozostaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C).
Rozłóż orzechy włoskie na blasze do pieczenia, i tosty, aż orzechy zaczną się złocisto brązowy i stać się pachnące, o 45 protokół. Uważaj na orzechy, gdy się pieką, szybko się palą. Po upieczeniu odstawić orzechy do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W misce wymieszać orzechy włoskie, brązowy cukier, 3 łyżki białego cukru i 1 łyżkę cynamonu.
Dodać 4 łyżeczki mleka i 1 łyżkę masła; dobrze wymieszać.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i zwinąć w prostokąt o wymiarach 15x12 cali.
Pokrój na trzy paski o wymiarach 15x4 cali.
Rozłóż 1/3 mieszanki orzecha włoskiego w dół środka każdego paska. Zwilżyć i zwinąć długie krawędzie każdego paska razem nad wypełnieniem i szczypać, aby uszczelnić każdą linę.
Line up the 3 Liny 1 cal od siebie na ungreased blachy do pieczenia. Aby zapewnić równomierny warkocz, zacznij splatać w środku. Przynieś lewą linę pod środkową linę, podaj prawą linę pod nową środkową linę i powtórz oplot do końca. Zaczynając od środka ponownie, przepuść zewnętrzne liny nad środkową liną, powtarzając do końca. Naciśnij liny kończy się razem i włóż z każdej strony. Przykryć Bochenek wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ubij wodę i jajko razem w małej misce. Wymieszać 2 łyżki białego cukru i 2 łyżeczki cynamonu razem w osobnej misce.
Bochenek posmarować masą jajeczną i posypać cukrem cynamonowym.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie złotobrązowa, a dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu, 20 do 25 minut.