Cynamonowo-Pomarańczowy Crème Brûlée
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Cynamonowo-pomarańczowy Crème Brûlée może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szczyptę soli, ekstrakt z wanilii, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cynamon i pomarańcza Creme Brulee, Easy Cinnamon Creme Brulee, oraz Catalan Cinnamon Crème Brûlée.
Instrukcje
Mleko, suche mleko i sól Połącz w małym rondlu na średnim ogniu.
Podgrzać do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać skórkę pomarańczową i laskę cynamonu. Przykryć i niech strome 10 minut. Przecedzić mieszaninę mleka przez sito do miski; wyrzucić substancje stałe. Wymieszaj ekstrakt z wanilii.
Połączyć 2 łyżki cukru i żółtka jaj w średniej misce; dobrze wymieszać trzepaczką do połączenia.
Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Podzielić mieszaninę mleka równomiernie między 2 płytkie (6-uncja) naczynia.
Umieść naczynia w patelni do pieczenia 13 x 9 cali; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 300 przez 40 minut lub aż środek ledwo porusza się, gdy naczynie jest dotykane.
Wyjąć naczynia z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Pozostałe 2 łyżki cukru przesiać równomiernie na wierzch brle. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
Podawać w ciągu 1 godziny.