Cynamonowo-Melasowe Pieczone Jabłka
Cynamon-Melasa pieczone jabłka może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś pieczenia jabłka, cynamon, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone jabłka z melasą żurawinową budyń chlebowy, Pieczone pączki jabłkowe cynamonowe z glazurą Melasową, oraz Jabłka Pieczone Cynamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. mgiełkę 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania. Za pomocą ostrego noża do parkowania, wyciąć łodygi z każdego jabłka. Użyj łyżki lub melon baller zgarnąć nasiona i rdzeń, tworząc głęboką jamę, ale pozostawiając około 1/2 cala DNA nienaruszone.
Jabłka umieścić w pozycji pionowej w naczyniu do pieczenia.
Połącz brązowy cukier, sól, masło i cynamon w małej misce. Użyj palców, aby przycisnąć składniki razem i pracować na gęstą pastę.
Wymieszać orzechy włoskie z palcami. Podzielić mieszaninę i umieścić w zagłębieniach jabłek.
Mżać melasę nad i wokół jabłek.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby pokryć dno naczynia.
Piec, fastrygując często sokami z patelni, aż jabłka będą miękkie i nadzienie będzie złote, 35 do 40 minut.