Cynamon Rodzynkowy Chleb Wirowy
Cynamonowy rodzynkowy chleb wirowy jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rodzynek, masło, skrócenie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Cynamon Rodzynkowy Chleb Wirowy, Cynamon Rodzynkowy Chleb Wirowy, oraz Cynamonowy Zawirowany Chleb Z Rodzynkami.
Instrukcje
Umieść wodę, mleko, skracanie, sól, mąkę, cukier i drożdże na patelni Maszyny do chleba w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz cykl; naciśnij Start.
Jeśli maszyna ma ustawienie owoców, dodaj rodzynki na sygnał lub około 5 minut przed zakończeniem cyklu ugniatania.
Wyjąć ciasto po zakończeniu pierwszego cyklu ugniatania. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i rozwałkować na prostokąt.
Ciasto posmarować masłem, brązowym cukrem i cynamonem.
Rozwałkuj ciasto i podziel na dwie części.
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach o wymiarach 9x5 cali. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Posmaruj wierzchy wyrośniętych bochenków roztopionym masłem i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut, aż skórka będzie brązowa, a bochenki wydrążone po naciśnięciu.